tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kuninkaalliset häätEdelleenkin ihmeellinen kesäaloitus -"mielen matalapaine" on ollut valloillaan, mutta koitanpa poistaa sitä kirjoittamalla taas pitkästä aikaa. Viikonloppuna harmitti myös se kun en nähnyt kuin alun prinsessa Madeleinen häistä, mutta ehkä tämän päiväinen tapahtuma vähän helpotti.. hmmm...


 Kuva: https://www.facebook.com/kuninkaallisethaat
Tänään pääsin seuraamaan lähietäisyydeltä, Helsingin vanhan kirkon parvelta, miten suoraa tv-ohjelmaa tehdään. Olimme Helsingin Filharmonisen kuoron kanssa esiintymässä Nelosen Kuninkaalliset häät -ohjelmassa. Tänään toisensa saivat Alexandra Procopé ja Anton Sonin.

Kuoro ei todellakaan ollut tässä ohjelmassa pääosassa, mutta tuotantoyhtiön ei olisi tarvinnut sitä ihan niin suoraan osoittaa. Tai olla osoittamatta. Kuoron saapuessa paikalle kukaan ei tullut ohjeistamaan minne menemme, ei kukaan tullut toivottamaan tervetulleiksi tai kertomaan miten homma toimii. Kaikilla oli kiire mikkeineen ja kuulokkeineen säntäillä eri suuntiin. Lisäksi muutamaa päivää ennen esitystä oli kuorolle ilmoitettu, että harjoittelemamme toinen kappele "Terve vihityille" ei mahdukaan ohjelma-aikaan, ja tämäkö ei ollut tiedossa aiemmin kuin viime tipassa..? Lauloimme siis kuoron osuudeltaan kahden sivun mittaisen Handelin Zadok the Priest pätkän sekä yhden virren yleisön kanssa. Olimme näreissämme. Kuoro kun lähtee esiintymään se ihan oikeasti haluaisi myös esiintyä! No, he siinä hävisivät, olimmehan kuuluttajienkin mukaan paras kuoro tähän mennessä esitetyistä ohjelmista. Tätä pätkäesitystä varten olimme paikalla jo 4 tuntia ennen kuvauksien alkua harjoittelemassa. Ohjelma on katsottavissa ruutu.fi palvelussa pari viikkoa, meidän osuus alkaa suunnilleen kohdasta 19:40. Lempi juonto-osuuteni on kohdassa 19:50 - "No oho".

Odotin kovasti vierailevaa esiintyjää, joka laulaa hääparille avioliittoon siunaamisen jälkeen. Vierailijoina ovat olleet mm. Saara Aalto, Tarja Turunen ja Antti Railio. Tällä kertaa oli esiintyjänä minulle tuntematon laulaja Hannu Jurmu. Hän aiheutti jopa vatsanpohjassa perhosia suoran lähetyksen aikana, koska ei kenraaliharjoituksessa muistanut esittämänsä "Sua vain yli kaiken mä rakastan" kappaleen sanoja! Kuka sankaritenori tulee laulamaan kaikille tuttua laulua televisiohäihin eikä opettele sanoja? Huh huh. Onneksi tv-kameroiden edessä sanat muistuivat mieleen, yhtä pientä takeltelua lukuunottamatta.

Sisällä kirkossa oli pientä hälinää aina kun haastattelijat siirtyivät ulos ja taas kun kuninkaallisten häiden teemamusiikki kilahti, hiljeni kirkossa. Kameroiden takana viiletti tuotantohenkilökuntaa, alttarilla kulki väkeä joka välissä siihen saakka kun morsiuspari saapui ja sen jälkeen parvella ollessa viereisestä huoneesta kuului läpi juontajien kommentointi. Ainakaan vieraille ei varmasti jäänyt rauhallisten ja intiimien häiden tuntua, sen verran liikettä piisasi noin kulissien takana. Toivottavasti itse hääparille tilaisuus oli ikimuistoinen!

No niin, niinkuin rivieni välistä voi lukea, en oikein osaa arvostaa tätä hienoa ohjelmaa.. Madeleinen häät olisivat olleet kuitenkin ihan oikeat kuninkaalliset häät. Olihan tuolla hauska olla ja katsella, mutta eipä kyseistä ohjelmaa tule muutoin televisiosta tuijotettua. Toivotaan nyt kuitenkin että kuoromme sai paljon hyvää mainetta, sen se ansaisee!


2 kommenttia:

  1. Wauuu mitä sisäpiiritietoa.. Hottia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, joo, onneksi tuotantoyhtiö unohti allekirjoituttaa meillä salassapitopaperit ;)

      Poista