perjantai 14. kesäkuuta 2013

Huhdasfest 8.6.2013 Huhdasjärvellä Jaalassa



Lauantaina 8.6.2013 suuntasimme mökiltä Herra-O:n kanssa Huhdasjärvelle matkakailuautolla kuuntelemaan Huhdasfestin artistitarjontaa. Ilma oli mainio, alussa hieman satoi, mutta sitten aurinko kuivasi kaiken ja festivaalin loppuun saakka ilma pysyi ihanan kesäisenä.

Yleisö oli suurimmaksi osaksi kai Jaalalaisia, mökkeilijöitä oli verottanut samaan aikaan järjestetyt Erä-messut sekä Kouvolassa olevat dekkaripäivät ja Kouvolan Komia-musiikkitapahtuma. Onneksi sentään kävijämäärä tavoite oli saavutettu, joten järjestäjien ei tarvinnut maksaa keikkapalkkioita omasta pussista.


Itse näin esiintyjistä Lassi Valtosen & Hot Maman, Koodin, Riston ja Jarkko Martikaisen.Muita esiintyjiä kyllä kuulin, mutten juuri sillä hetkellä heihin keskittynyt.Jarkko Martikaisen äänen kuullessani palasin hetkeksi teini-ikään. Sanoinkin Herra-O:lle että minulla on hänet c-kasetilla! Muistan sen lempi kasettini jossa oli monia eri artisteja ja Jarkko Martikainen lauloi siinä YUP:n solistina kappaletta "Jos helvettiin ei mahdu, saatana joutuu seisomaan". Kuulin myös illan aikana Martikaisen kertoneen mistä nuo sanat ovat peräisin. Hän oli silloisen tyttöystävänsä kanssa odottanut bussia pysäkillä ja tyttöystävä oli odotteluun tympääntyneenä tokaissut että "nyt jos se helvetti on täynnä niin saatana joutuu seisomaan". Ihan mahtavaa miten upeat biisintekijät nappaavat lauseita sieltä täältä ja saavat niistä aikaan jotain aivan erilaista.  Martikaisen esiintyminen oli viimeisenä ja se oli aivan mahtava. Vaikka lavalla oli vain mies ja kitara ei siitä jäänyt puuttumaan mitään.
Koodi päivemmällä

Jarkko Martikainen illemmalla


Näillä pienillä festivaaleilla oli todella lämmin tunnelma. Suosittelen kokeilemaan isojen rymyfestivaalien sijaan
välillä pienempiä festareita, saatat yllättyä iloisesti! Alue oli pieni, rajattu pyykkinaruilla roikkuvilla t-paidoilla joita yleisö sai maalata, lavalla ja yhdestä reunasta vanhalla koulurakennuksella. Ihmiset olivat tuoneet mukanaan vilttejä joilla istuivat ja kuuntelivat esiintyjiä. Koulurakennuksessa sijaitsi erillinen anniskelualue ja sisä-wc, ulkorakennuksesta löytyi huussi, johon mahtui kaverin kanssa vierekkäin istumaan rei'ille. Ruokaa sai ostaa teltasta, perinteisten makkaroiden lisäksi myynnissä oli rakkaudella tehtyä pizzaa ja ihanaa tomaattikeittoa pahvilautaselta. Tunnelmaa ei puuttunut ja kaikki olivat ystävällisiä. Aluella sai myös ostaa kasvomaalausta, koruja, pientä luomunaposteltavaa ja jopa ihan oikean tatuoinnin. Sisäänpääsymaksu oli ennakkolipulla 25 euroa, ovelta (eli pakettiauton ikkunasta) 30 euroa.


Yön vietimme läheisellä ystävänän äidin pihamaalla matkailuautossa kylmästä täristen, mutta hieno reissu oli! Suosittelen!






1 kommentti:

  1. Moi!
    Olisi yksi kysymys Huhdasfestiin liittyen. Ottaisitko yhteyttä? T. Otto / Huhdasfest

    VastaaPoista