tiistai 13. toukokuuta 2014

Utareita ja ulkoilua

Käytiin pikkuneidin kanssa lauantaina seuraamassa kuinka somat maitokoneet pääsivät kevätlaitumelle. Tämä kansanvaellustapahtuma oli Viikin yliopiston tilalla, jossa 60 lypsävää lehmää pääsi kesäksi ulos.

En kyllä odottanut lehmien kirmailun olevan ihan noin suuri massatapahtuma, mutta tämä on sitä pääkaupunkiseutuun tottumattomuutta kai sitten. Väkeä oli satoja. Pikkuneiti tahtoi käydä lehmän kotona, mutta "touhunavetassa" oli vain ständejä ja pöytien seassa sellaisia uudenlaisia tuoreheinäpaaleja.. miksiköhän niitä kutsutaan nykyään..? Ei jääty katsomaan ruuhkassa mitä siellä opetettiin. Valio sponsoroi tapahtumaa ja jakoi ilmaisia mustikkaviilejä, lehmäparat joutuivat juoksemaan niitylle äänentoiston saattelemana Janne Katajan huutaessa mikkiin lehmäfaktoja. Huh. Oikea maaseutu taisi jäädä kaupunkilaisilta tälläkin kertaa näkemättä, mutta lehmät oli oikeita.


On se kyllä hienoa, että Helsingissäkin tuollainen tila ja mahdollisuus tällaiseen tapahtumaan on olemassa. En siis valita, kiva tapahtuma. Tuli vaan ikävä maalle.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti