perjantai 9. toukokuuta 2014

Äitiyttä ja lapsuuttaMinulla on lapsi ja se on mulle rakkain. 
Kaikilla ei ole lapsia, mutta kaikilla on rakkaita.
Ne pysyy ilman että niiden olemassaoloa jatkuvasti todistelee puheella. 
Siksi voin viettää aikaani myös puhumatta lapsestani.
Toinen asia josta ei aina tarvitsisi niin puhua (vaikka sekin on rakas) on minä.
Tai minun, minulla tai minusta. Nekin on ja pysyy ilman todistelua.
Joten mitä Sinulle kuuluu?

  
Lampun henki Kangasalalla
Löysin puhelimestani luonnoksista tuollaisen pohdinnan. En yhtään muista koska sen olen kirjoittanut, mutta aiemmin kun kävin läpi vähän kurjempaa kautta elämässäni pohdin paljon tuota asiaa. Se lienee jostain siltä ajalta, mistä konkreettisia muistikuvia ajatusten myllerryksestä on vähemmän.

Kyllä minä olen mielestäni hyvä äiti, ja paras omalle lapselleni. Mutta olin ihminen myös ennen lasta ja sitä ihmistä aiemmin kai ikävöin ja sitä aiemmin kai oirehdin. Halusin olla niin täysillä äiti että joltain osin kadotin itseni. En kuitenkaan voi elää varastoon tätä aikaa kun lapsi on pieni vaikka kuinka haluaisin. Aika menee eteenpäin väistämättä ja minä olen edelleen minä. Nautin siitä kuitenkin niin paljon kun pystyn, onhan pikkuneiti minulle rakkain! Nyt elämä on taas täynnä iloa on vanha hulivilikin sisälläni taas nostanut päätään. Tuo iloinen tyyppi kun pääsee valloilleen välillä niin luulen kyllä olevani sen voimalla parempikin äiti.

Kiitos kuuluu myös ihanalle Herra O:lle joka on tämän koko rumban saanut katsoa ja tukea sekä elää mukana alusta tähän saakka; uuteen alkuun. Hän on ansainnut oman hulivilimatkansa Kööpenhaminaan. Pikkuneidin kanssa vietetään koko viikonlopun mittainen äitienpäivä ihan keskenämme tänä vuonna!

Ja nyt loppuu tämä minäminä -postaus. Heh.


6 kommenttia:

 1. Me ollaan ihan parhaita äitejä, vaikka toimitaankin joskus niiden kirjoittamattomien sääntöjen ulkopuolella. Niiden toisten äitien luomien sääntöjen. Toivottavasti teillä oli ihana tyttöjenviikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvin sanottu.. "Niiden toisten äitien luomien sääntöjen.." :) Oli meillä!

   Poista
 2. Mulla on maailman toiseksi parhaalle äidille (vaan mun äiti on sua parempi) blogissa haaste. :)

  VastaaPoista