keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Elämän (lyhyen aikavälin) tarkoitus

Saattaa kuulostaa hullulta, mutta tajusin vasta että elämässähän pitäisi olla jotain konkreettisia päämääriä! No hullultahan se kuulostaa, mutta aivan mielettömän hieno tunne että tuo ajatus on nyt viimein oikein sisäistynyt
pieniin aivoihini.

Mikä siinä onkin että joskus jutellessa aivot kyllä käsittävät asioita, mutta ne ei loksahda juuri sinne oikeaan sisäistämisen kanavaan.. ja toisinaan, kuten nyt itselläni, jos vaikka keskustelukumppani on vaikkapa uusi tuttavuus niin aivot ei lykkääkään ajatusta sinne "tästä ollaan ihan oikeasti innoissaan mutta unohdetaan samantien"-osioon, vaan ne eksyvät vahingossa jotain uutta väylää pitkin "AHAA"-osioon!

Minun AHAA - aivolohkoon on viimein nyt sitten eksynyt ajatukset pienemmästä minusta sekä oma asunto. Niihin pitää nyt tehdä konkreettiset suunnitelmat miten ne toteutan. Pienempi minä - homma on lähtenyt jo vuodenvaihteessa käyntiin siitä todisteena puuttuu kahdeksan kiloa. Ei kovin pitävä todistusaineisto, koska niitä ei enää ole, heh. Mutta projekti jatkuu samalla tohinalla. Päämääränä voisin sanoa vaikka vielä kaksitoista lisää. Siinä se. Suunnitelma valmis ja sitä kohti mennään!

Toinen, se oma asunto. Siinä tarvitseekin jo vähän enemmän pohdintaa. Aina kun olen alkanut ajatella asuntosäästämistä, ensimmäisenä kaadun ASP-tilin harmitukseen. (ASP-asuntosäästötili on suunnattu 18-30 vuotiaille ensiasunnonostajille) Miksi en aloittanut aiemmin. Hyvä kysymys, mutta ei ole vastausta. No, jos tällä kertaa vaan unohtaisi sen ja menisi eteenpäin omillaan. Seuraava ajatus on etelänmatkat.. mutta ei niitä ole tähänkään mennessä onnistuttu toteuttamaan. Se vaatisi varmaankin innokkaan matkakumppanin jota ei kyllä löydy. No mutta, taas yksi ongelma selätetty.


Nykyisestä asumisoikeusasunnosta on kertynyt pieni pesämuna myös omaa asuntoa ajatellen. Eli säästöjä on hieman valmiina, mutta niitä varmaankin tarvitsee alkaa kerryttää enemmän. Jos palkkapäivänä tililtä häviääkin viidenkympin sijaan 150e niin sittenhän sitä vaan elää sen pelivaran mukaisesti enempää ajattelematta asiaa. Pitääkin tarkistaa säästötilille menevät summat vielä uudelleen. Ja kaipa olisi taas aika ottaa käyttöön excel-taulukko. Mikä olisi helpompaa kuin merkitä ostot ylös ja kun pankille niitä lainaa varten tarvitsee laskea niin ei tarvitsisi arvailla mitään. Olisikohan yksityishenkilöille mitään tallaista ilmaista palvelua olemassa? OP:llä ainakin jonkilainen maksullinen versio on, mutta tässähän aletaan säästää! Mielummin väännän sitten alkeellisen excelin itse kuin maksan.

Sitten vielä pieni unelma loppuun. Tukholman risteily Commodore-luokassa sopuhintaan... Idea on syntynyt.
6 kommenttia:

 1. Etelänmatka...hmm...pari päivää syksyllä, aurinko, tuoli ja nopea tarjoilu? Lenkkarit mukaan, lapset ei. Need company?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se siitä asuntosäästämisestä, mennään!!!!! ;)

   Poista
  2. Enköhän voi saada molemmat kun oikein rutistan :D

   Poista
  3. Karkki/Kaislarannalla18. kesäkuuta 2014 klo 22.05

   Saat, tietenkin! Mennään vaan, pidetään suunnittelupalaveri muutaman viikon päästä ;) Mä olin varautunut lähteen syksyllä minilomalle all by myself, mutta voin ottaa sut matkikseen. Kaksin aina kivempaa. Kunhan varataan hotelli etukäteen.

   Poista
  4. :D Hahah! Vai ei jaettu homeinen kellarikomero luukku kuorsaavan irkkumiehen kanssa Nizzassa olekaan unelmaloman täyttymys, thihihi! Kauniita muistoja :) Yes, suunnittelupalaveri on onneksi jo tulossa! Mahtavaa!

   Poista
 2. Loistavaa Omenainen! Tästä se lähtee. :) Matkaseuraa irtoaa myös täältä, jos mua ei hyväksytä mukaan Emmerdale-matkalle, niin vaikka Puolaan lähden shoppaamaan sun kanssa milloin vain. Siellä on ilmaista!! :D

  VastaaPoista