torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäistä!

Tajusin viime viikonloppuna pitäväni pääsiäisestä ehkä eniten kaikista kalenterijuhlista. Pääsiäinen on mainio koska siinä ei ole mukana pakkopullaa.. ehkä vaan vähän pakkosuklaamunia. Viikonloppu on pitkä, joka katkaisee mukavasti työntouhua, mutta yhtään tikkua ei tarvitse silti laittaa ristiin jollei huvita. Tai no, ehkäpä muutaman vuoden päästä täytyy alkaa kehittää pikkutrullille luutaa virpojaisiin, mutta en murehdi sitä vielä.

En oikein taida sopeutua sellaiseen aikataulutettuun pakkomaailmaan.. minusta on mukavampaa laittaa rairuohot kasvamaan vähän silloin tällöin, tuijottamatta kalenteriin. Pääsiäis- tai jouluverhojakaan meillä ei (vielä) ole mitä vaihtaa. Ajatus verhojen vaihtelemisesta vaikuttaa kyllä päivä päivältä houkuttelevammalta. Tykkäänhän kovasti vaihtelusta ja muutoksista ja sillä sitä saisi helposti uutta ilmettä aikaiseksi. Sen vaihdonkin voisi suorittaa vain juuri silloin kun/jos hyvältä tuntuu.

Oltiin pikkuneidin kanssa tunnelmoimassa jo pääsiäisen alkua Palmumarkkinoilla jonka järjesti läheisen ala-asteen vanhempaintoimikunta. Ostimme ihanaa sitruunakakkua ja kirpputorilta pikkuneidille kesää varten aivan loistavan matkailuauton! Sen sisustus täsmää lähes täydellisesti mummin ja ukin matka-autoa jolla reissuja tuppaamme tehdä joka kesä. Palmumarkinoilla pääsimme myös silittelemään kaverikoiria ja ajelemaan hevosvankkureilla.

Palmumarkkinat saivat meidät pääsiäistunnelmiin niin kivasti, että söimme iltapäiväkahvin kanssa suklaamunat (pikkuneidin elämän toinen!) ja laitoimme rairuohon kasvamaan sekä ohransiemenet pentikin kynttiläkippoon! Saa nähdä miltä se tulee näyttämään. Pääsiäistunnelmaa löytyy myös mummilassa ja kotona koristelluista pajunkissoista ja yhden näyttävimmistä kissoista pikkuneiti askarteli itse leikkikerhossaan.

*vinkki* Älä laita pajunkissoille vettä! Silloin ne eivät ala kukkia vaan pysyvät samanlaisina viikkotolkulla kuivuessaan :)

Ihan oikeaksi pääsiäiseksi taidan hakea narsisseja tai tulppaaneja kaupasta. Mutta lammas meillä jää kokkaamatta, ellei intialaisesta ravintolasta haeta lammaspullia. Ihanaa kun ei ole pakko!





2 kommenttia:

  1. Meillä ei oo pajunkissoja eikä rairuohoja. Mutta munia on - ihan hiton hienoja (ja kalliita) munia! Ja perjantaina taidetaan hakea lammasta pakistanilaisesta raflasta, nam nam nam! Munarikasta (hehehehe) pääsiäistä teidän poppoolle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! No on se hyvä että ootte kuitenkin sen pääsiäisen pääasian sisäistänyt. Suklaamunaähky! Nam!

      Poista