maanantai 20. toukokuuta 2013

Mökkitunnelmia

Kesän ensimmäinainen mökkireissu oli ihana. Sitä hiljaisuutta aina odottaa Helsingin kestomölyn ympäröimänä. Hiljaista olikin, paitsi lintujen laulusta tulee ihan kauhea meteli! ..Ei vaan kaunista laulua kuulimme lintukuoroilta. 


Herra-O:n vanhempien mökki on järven rannalla, mäntyisessä ympäristössä. Joskus siellä on nähty käärmeitä, joka hieman pelottaa pikkuneidin ja karvarouvan ollessa mukana.Ainut käärme jonka siellä olen nähnyt, oli rantakäärme joka renkaanjäljet selässään lekotteli hiekkatiellä.


Mikähän ötökkä?

 
Lounas ahvenet, nam!



Parasta lienee joka mökkireissulla saunominen puulämmitteisessä hämärässä rantasaunassa. Mikä voisi olla ihanampaa kesäisenä iltana kun luontokin (viimein) hiljenee ja järvi tyyntyy. Ihme kuikat vaan jatkaa huutoaan. Heh, no nyt lopetan tuon lintujen parjaamisen.


Saunaan
Keskellä yötä, surullisten euroviisujen jälkeen ulkohuussiin pimeässä kävellessäni mietin, että ehken kuitenkaan haluaisi asua aivan täysin metsän keskellä yksin.. sen verran mielikuvitus tekee tepposia. Palatessani takaisin mökille kaikki ajatukset tyhjenivät kuin salaman iskusta.. Kirjaimellisesti. Ihailin hiljaista salamointia järven päällä. Käsittämättömän upeaa seisoa pimeässä ympäristössä ja salamat valaisevat koko taivasta järven toiselta puolen muutaman sekuntin välein.  

Kesätukat hulmuaa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti